Lovely U Olls

Misteri

13 July 2011

Gud Delicious

Kopi...oh! kopi...kenapalah org suka kamu??!!...U olls suka kopi?...giler kopi??!!..hantu kopi??!!kopi..kopi..kopi..Sini ader cikit info sal kopi..peminat kopi..giler kopi..hantu kopi...baca ni...

INFO GILER KOPI :-

Kopi adalah minuman yang dicampurkan dengan air panas yang disedia daripada benih panggang, biasanya dipanggil biji kopi, bagi tumbuhan kopi. Disebabkan kandungan kafeinnya, kopi mempunyai kesan perangsang pada manusia. Hari ini, kopi adalah satu daripada minuman paling disukai itu di seluruh dunia. Kopi adalah pertama diminum dalam abad kesembilan, apabila ia telah ditemui di tanah tinggi etiopia.Dari situ, ia merebak ke Mesir dan Yemen, dan pada abad ke-15, telah sampai Armenia, Farsi, Turki, dan di utara Afrika. Dari dunia Islam, penyebaran kopi ke Itali, dan seluruh Eropah, dan ke Amerika. (wiki)

~ French Press Coffee ~
new colection from babam a.k.a hantu kopi

U olls yg gemar sgt kopi tu..dah tak yah gi kedai atau lepak2 kedai kopi lagi...buat jer kat umah dgn french press coffee..leh minum kopi yg segar dari ladang buatan sendiri lagi..maskulin yg dr ladang cam kat kedai..xcaya..u olls leh interview babam i ni...dier dah pro buat kopi ni...


cini nk tunjuk cara guner benda alah ni...

cam ner...ader berani??!!..pasni korang leh buka kedai kopi sendir la yer...

Fvorite 'hantu kopi' ni.....

resepi 'mashiante latte'
Ingredients :-
1 can (12 fl. oz.) * NESTLÉ® CARNATION® Evaporated Milk
1/2 cup caramel ice cream topping plus additional for drizzle, if desired
4 teaspoons NESCAFÉ TASTER'S CHOICE French Roast 100% Pure Instant Coffee Granules, divided
1 cup very hot water (slightly less than boiling), divided

Directions:-
MICROWAVE evaporated milk and ice cream topping in small, uncovered, microwave-safe bowl on HIGH (100%) power for 2 minutes or until very hot. Carefully pour mixture into blender; cover. Blend on high for 1 minute or until very frothy on top. 
PLACE 2 teaspoons coffee granules into each 12-ounce coffee mug. Add 1/2 cup hot water to each mug; stir. Gently pour milk mixture into each mug, spooning foam on top. Thinly drizzle foam with ice cream topping, if desired. 
* NOTE: May use NESTLÉ® CARNATION® Evaporated Lowfat or Fat Free Milk instead of Evaporated Milk. 
COOKING TIP: Substitute caramel topping with other ice cream topping flavors, such as chocolate or strawberry. 
from best

3 comments:

kotak bulat said...

nmpak cam sedap..tp kb tak minum kopi..sakit pale kalau minum

Fiizya Aurora said...

nk tahu cedap kene trai kb..hehehe..aah sesetengah org sakit pale minum kopikan...

Nurasyiqin said...

tak suka kopiiii!!!

mISteri

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...