Lovely U Olls

Misteri

16 March 2011

JoDoH Vs Final Year student

Jodoh???
Santai-santai di Fakulti sambil membuat asement.
Sy pun tak tahu macam mana sy nak mulakan cerita nie coz sy bukanlah seorang novelis ataupun puitis.. Jodoh Vs Final year student??? Sy bukan saja-saja hendak ketengahkan tajuk ini. Tp tiba-tiba kekawan sy hari ini menimbulkan isu jodoh, bukannya apa ada  kekawan sy ni...kita org dah final sem dan final year..tp kekawan sy ni masih lagi status nga single..So, diorg ni dah risau2, coz dah nk abis blaja masih xder yg tersangkut. 




sTUDENT IPTA???


Bercinta sememangnya sesuatu yang indah bagi yang mengalaminya. Namun, bagi yang tidak mengalaminya pula mempunyai pendapat yang tersendiri. Tidak dinafikan setiap insan di muka bumi ini dilahirkan untuk mencintai dan dicintai sesama manusia. 

Sue : Mia..kito ni final year doh, tp duk gini lagi..xdop sapo ko nok kito ni??!! jeles tgk ore ado pakne blako doh..(sue nga nia ni ore kelate gak).
Mia : Sue..tu ar..yolo doh, kito final year doh nie..bakpo status single lg nie..xpo sue..my be time kijo ado la tu jodoh..tok gitu sue???..jodoh hanya Allah SWT yg tentukan..kita berusaha dan bertawakkal..
Zila : (org ganu) Sy 13 negeri ada pakwe..u alls jeles???hehehe

(lebih kurang mcm ni la perbualan diorg ni)
Tiba2 dtg seorang kekwn kita org ni, die ni kaum adam...sambung la borak2 sal jodoh nie..

Kaum adam (joe) : Sy single gak, ada la gadis misteri ni yg sy berkenan..tp famili lak yg tak suka..mls la cam nie nk fikir time blaja..tunggu dpt keje la..

(Borak-borak sal jodoh jer arini sambil wat asement nga fyp..nilah antara perbualannya yg dpt sy paparkan)



Apa pendapat korang tentang student IPTA yg dah final year ni yg masih lg status single????

5 comments:

iLa suHaiLa said...

menarik!
suka sgt tjuk nieh..haha

Fiizya Aurora said...

cek la suka erk...^_^

chocochoky said...

betul ! saya pn final year student diploma, haha..
kadang2 jeles tau tgkk member lain yg dah ada.. :)

storyfromme said...

final year yang masih single memang akan mengalami masalah macam tu.tapi tu tak menjadi masalah besar.jodoh semua di tangan tuhan cuma kia perlu berusaha sikit je.

Fiizya Aurora said...

chocochoky:naper xder yg puyer lagi..hehehe..don't jeles2..xper baru dip..masih pjg perjalanan awk..sambung degree dulu..pastu br dpt cr yg terbest
storyfromme:tul tu..jodoh di tgn tuhan kan kan..sokong2..

mISteri

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...