Lovely U Olls

Misteri

25 December 2010

The Mines

The Mines

Halfday arini ku, my bambam dan adikku berada di The mines. Kul 10.30am lagi kami gerak dari umah. Tujuannya bawa jalan2 adikku si ILIE pi jalan2 di The mines nie. Adikku bersungut tak penah bawa die ke sana. So, apa lagi, pagi2 lagi la ku kene bangun untuk bersiap-siap tuk ke sana. Lagi pon alang-alang die datang umahku baik bawa jln2 sana. My bambam pon ada brg gak nk di cari. Kiranya shopping kali kedua kita org la..lalala..lalala.. 

Lagi pun kesian kat si ilie ni, karang tak pasal-pasal nk balik kelate plak teringat kat pa ma aku kat kg nun di sana, baik ku mengisi masa yg ada bersama die ni nga aktiviti bershopping  a.k.a menghabis duit...kih3. semasa jalan-jalan, tiba2 ku terpandang org jual tudung per lagi pow my bambam suh beli tudung la..si ilie terpengaruh gak nga ku tuk membeli tudung..Die pon apa lagi pilih punya pilih akhirnya die nga ku beli tudung yg sama tp color jer lain..Ku tawar-menawar la dengan kak indon penjual tudung tu tuk 2helai tudung..tawar2 dapat lah lam 2 ..3 ringgit..okaylah daripada tak langsung kan...ku nk bayar tp si ilie ckp die nk belanja apa lagi suka la ku org nk belanja ni..yeay  alhamdulillah rezeki2..thanks ilie..lagi pun poket die tgh penuh, pow la cikit2 xslahkan..

After kita org beli tudung, jejalan la lagi..jalan2 sampai satu kedai ada SALE cantik-cantik t-shirt, so ku nga si ilie memang tgh xder t-shirt ni..ku nga ilie dapat beli la dlm beberapa helai. Dpt gak baju t-shirt baru arini. Si ilie la yg byk membeli dan belah nie, coz die baru start sem so nk juga ada baju baru.Suka la die, baju yg die cari dapat di beli nga harga murah lak tu.
Biasala kan, bila dah penat jalan perut mula la berkeroncong nyayi cam2 lagu  itu signal mau makan la, tak paham2 lak. Kita org pi la mkn kat kenny rogers. Demi perut yg lpr ni ku dpt abis kan mknan yg byk ni ..kih3.. So, blom selesai lagi, kali ni giliran my bambam mencari brg die lak iaitu X-BOX . Lama tul my bambam kat kedai tu tuk memilih dan menawar2 tuk harga yg berpatutan...Ku rasa dalam sejam gak la ku tunggu die kat depan kedai . Ku nk masuk sama masa tu ramai org kt lam kedai tu..Ku nga si ilie per lagi tawaf la mines,,semua kedai ku masuk..Tut tut si ilie membeli lak satu brg yg luar dari jangkaan kahkahak!!!. At least ada gunanya, tak per la tidak membazir. Selesai my bambam kuar bersama X-BOX yg kegilaan semua org yg suka terhadap games, lastly dapat gak balik. Penat doe jejalan dan berdiri yg agak lama. Tp suka sgt coz rezeki murah rezeki arini dan dapat abiskan masa bersama my sis. Si kembar si ilie jgn mareye, nanti time Si ila lak belanja kakya n jejalan kat sini yer...wait-wait ar.. ^__^


3 comments:

iLa chEeRs said...

Ouchhh..kakakku nieh...
wt aku jelez jerkkk..
hahaha...Btw,shOpping2 gak..igt ore cni etep..hahaha

iLa chEeRs said...

xpO2..kelik klatey kito gomo klate..ahahaha

Fiizya Aurora said...

hehehe..bereh kito pakat gi borong kat rantau paje nga pengkale kubu lak..

mISteri

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...